16 Σεπ 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΡΟΥΝΗ

ΣΗΜΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 16-09-2009 ώρα 5.00 μ.μ.) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΡΟΥΝΗ.

Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα από τον τηλεοπτικό δίαυλο Τηλεάστυ, όπου ήταν καλεσμένος ο Μανώλης Τσάμης (Εύμολπος), πως πρόσφατα άγνωστοι κουκουλοφόροι απήγαγαν τον Έλληνα καθηγητή Αθανάσιο Λερούνη, από τις περιοχές των Καλάς στο Πακιστάν. Οι Καλάς είναι διεθνώς αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα που βρίσκεται στα ΒΑ. Πακιστανικά σύνορα με το Αφγανιστάν. Η Πακιστανική κυβέρνηση επίσημα αναγνωρίζει και την ελληνική καταγωγή της από τους στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου.

Αθανάσιος Λερούνης
Ο Αθανάσιος Λερούνης εργαζόταν από 15ετίας στις καλασικές κοιλάδες προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Ίδρυσε μαζί με άλλους εθελοντές την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) "Φίλοι των Καλάς". Στα κοινωφελή έργα της εν λόγω ΜΚΟ συμπεριλαμβάνονται σχολικές αίθουσες, υδρευτικά δίκτυα, διαμόρφωση πλατειών κ.α. Το 2006 λειτούργησε το "Σπίτι των Καλάς" πολιτιστικό κέντρο-μουσείο για την προστασία του καλασικού πολιτισμού στο οποίο και διέμενε ο Έλληνας εκπαιδευτικός Αθανάσιος Λερούνης από όπου και τον απήγαγαν.

Περισσότερα:
- Αλφειός Ποταμός: ΥΠ.ΕΞ.: Δεν υφίστανται ιδρύματα Ελλ.Πολιτισμού στο Πακιστάν! Πέραν ενός ατόμου που διαβιεί στο Καράτσι...!Ανύπαρκτος ο Λερούνης!Φτου σας προδότες.
- olympia.gr: ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
- Πύλη Ιάσωνος: ΑΠΕΙΛΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΩΝ (ΚΑΛΛΑΣ)
- Αλφειός Ποταμός: Ερώτηση προς κόμματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις: Τι προτίθεστε να κάνετε για την απελευθέρωση του Λερούνη και την υποδοχή των Καλάς στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: