13 Ιουν 2009

Ανεξέλεγκτη μετανάστευση και Δημοκρατία

Πρόχειρες και μη-υπερβολικές αλλά δημοκρατικές σκέψεις μου για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ:


Πρέπει το κράτος να σταματήσει τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων πολιτών του.

Το νοσοκομείο έχει γίνει ακραία ταξικό αλλά, συμπληρώνω, ΚΑΙ ρατσιστικό για τον Έλληνα. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν στα «ράντζα» και οι παράνομοι (ή και νόμιμοι αν θέλετε) μετανάστες σε Α και Β κατηγορία.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. πρέπει να σταματήσει να δέχεται και προωθεί αιτήσεις εργοδοτών οι οποίοι ζητούν ΜΟΝΟ Ινδούς, Πακιστανούς ή άλλους αλλοδαπούς εργαζόμενους !


ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ):

Θα αναφερθώ σε νόμιμα και παράνομα (λαθραίους) εισελθόντες στην Ελλάδα, μετανάστες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (κόμματα):

Όπως σωστά επισήμανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης (ΝΕΤ: εκπομπή Press, 9-6-09): O στρουθοκαμηλισμός των υπόλοιπων πολιτικών στρέφει τους πολίτες στο ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που αναφέρεται στη μετανάστευση.

Παλαιότερα, όταν το δεξιό/ακροδεξιό Ελληνικό Μέτωπο (Βορίδης πριν πάει στο ΛΑ.Ο.Σ. κ.λπ.) ανέφερε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής όλοι οι υπόλοιποι το αγνοούσαν και το λοιδορούσαν.

Τώρα γευόμαστε τους καρπούς της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ:

- Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με λογική:
Προωθούμε τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και κρατάμε μόνο όσους νόμιμους είναι αναγκαίοι.

- Επίσης, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με ανθρωπισμό:
Σε αυτούς που θα κρατήσουμε προτεραιότητα έχουν οι πρόσφυγες φυσικά. Αν οι πρόσφυγες είναι περισσότεροι από τους αναγκαίους τότε βλέπουμε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ τί θα γίνει (καταυλισμούς, προώθηση των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κ.α.).

Όσοι είναι αναγκαίοι φυσικά και πρέπει να έχουν χαρτιά έτσι ώστε να εξασφαλίζουν νόμιμη εργασία, ασφάλιση και οτιδήποτε άλλο δικαιούται ο οποιοσδήποτε φιλοξενούμενος εργαζόμενος. Έτσι θα ωφεληθούν και αυτοί αλλά και οι Έλληνες πολίτες που έχουν χάσει τις δουλειές τους από τους μετανάστες ή δεν βρίσκουν εργασία λόγω των τελευταίων.


ΜΗ-ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ:

Άμεσος επαναπατρισμός ή άμεση επαναπροώθηση τους.

- Τι θα κάνουμε με αυτούς που δεν έχουν χαρτιά;
Απαγχονισμούς ή νομιμοποίηση τους, προτείνουν οι ακραίοι. Εγώ προτείνω:
Όποιος δεν έχει χαρτιά και εφόσον δεν ήλθε από κράτος με το οποίο δεν έχουμε συμφωνία για επαναπροώθηση τότε αρχικά θα αρκεστούμε στην δήλωσή του παράνομου και αργότερα θα προχωρήσουμε στην επαλήθευσή της (πρεσβείες, μεταφραστές κ.λπ.). Έως ότου να πιστοποιήσουμε το ορθό της δήλωσής του θα παραμένει υπό περιορισμό (σε καταυλισμούς κ.λπ.) μέχρι να επαναπατριστεί.
Θα του προσφέρονται παροχές και αγαθά που προσφέρονται ή και απολαμβάνει ο πιο φτωχός Έλληνας πολίτης.
Το παραπάνω φαίνεται ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ αυτό αλλά τί να κάνουμε ένεκα της φιλευσπλαχνίας μας!

Όποιος από αυτούς το παίζει μουρλός για να αποφύγει τον επαναπατρισμό (δεν αναφέρει από πού ήρθε, δεν μιλά ενώ έχει ικανότητα ομιλίας κ.λπ.) τότε στο Δρομοκαΐτειο... Ελπίζω να μην χρειαστούμε πολλά μουρλοκομεία....

Τον «γονιμοποίησαν» τον Πάκη

ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ:

Δεν με ενδιαφέρει πόσοι είναι οι αναγκαίοι. Μπορεί να είναι μόνο 10 άνθρωποι ή 200.000...

Συνεχίζοντας την σκέψη μου για τους, νόμιμα και παράνομα εισελθόντες στην Ελλάδα, μετανάστες νομίζω πως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ λύση είναι η μετατροπή όσων είναι αναγκαίοι σε μέτοικους.

Φυσικά αυτό το αντιμετώπισαν οι πρόγονοί μας όταν η Δημοκρατία ήταν στο απόγειό της!

Δεν είμαστε τόσο φυλετιστές ή «κρατιστές» όσο οι προγονοί μας και έχουμε «προοδεύσει» (;), επομένως ίσως θα κάνουμε μέτοικους (και όχι δούλους) τους αναγκαίους αλλοδαπούς.

Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουν το στρατό μας* (βλ. παρακάτω) και θα βοηθηθεί η οικονομία του κράτους μας καθώς, εκτός των άλλων υποχρεώσεων, αυτοί θα πληρώνουν για πάντα ΚΑΙ το ΜΕΤΟΙΚΙΟ (ειδικό φόρο).

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων (που θα τις ορίσουμε εμείς οι πολίτες), ΔΕΝ θα λάβουν πολιτικά δικαιώματα όπως η συμμετοχή σε δημόσια αξιώματα, η άμεση ή έμμεση άσκηση δημόσιας εξουσίας, η πρόσβαση στο δικαίωμα ψήφου κ.α. γιατί αυτά είναι μόνο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ούτε απαγχονισμούς, αλλά ούτε και μετατροπή των αναγκαίων αλλοδαπών, που ήρθαν εδώ για να εργαστούν προσωρινά, σε ... Έλληνες πολίτες ή σκέτο πολίτες.
Αυτά είναι ΑΚΡΑΙΑ και πολύ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

* Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν αλλάξει το άρθρο 4.6 του Συντάγματος της Ελλάδας («Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.»).

Αν εμείς οι πολίτες θέλουμε οι αναγκαίοι μετανάστες να έχουν δικαίωμα του συνέρχεσθαι τότε θα πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς να αλλάξουν το άρθρο 11.1 του Συντάγματος της Ελλάδας («Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.»).

Αν εμείς οι πολίτες θέλουμε οι αναγκαίοι μετανάστες να έχουν δικαίωμα της δωρεάν παιδείας τότε θα πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς να αλλάξουν το άρθρο 16.4 του Συντάγματος της Ελλάδας («Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια...»). Αναδρομικά το κράτος δικαιούται να ζητήσει χρήματα (π.χ. για όσους αντισυνταγματικά φοιτούσαν ή φοιτούν στα κρατικά εκπαιδευτήρια);

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ:

Νομίζω πως το στοίχημα είναι πώς οι μη αναγκαίοι θα επιστέψουν στις πατρίδες τους ή θα επαναπροωθηθούν και όχι αν ή πώς θα ενσωματωθούν ή θα νομιμοποιηθούν.

Κάτι ηλιθιότητες που βγήκαν από κάποια κόμματα του ύφους «πρόβλημα στο δημογραφικό άρα "γονιμοποίηση"», «ερημοποίηση χωριών και υπαίθρου άρα "προώθηση" των μη-αναγκαίων μεταναστών εκεί» είναι λαϊκισμοί των κομμάτων και υπεκφυγές του κράτους.

Γιατί αυτά μπορούν να γίνουν και με τους Έλληνες πολίτες αρκεί το κράτος να αξιοποιήσει το ΜΕΤΟΙΚΙΟ (φόρο) των αναγκαίων μεταναστών προς όφελος των πολιτών του. Πρακτικότερη και ωφελιμότερη είναι η βοήθεια του κράτους για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και την επάνδρωση των έρημων χωριών με Έλληνες πολίτες ύστερα από κίνητρα που θα δώσει το κράτος.


Τέλος στην παρανομία. Τακτοποίηση όσων αναγκαίων δεν έχουν χαρτιά και επαναπατρισμός η επαναπροώθηση των υπόλοιπων αλλοδαπών μεταναστών.
Ίσως στεναχωρηθούν κάτι ξεφτιλισμένοι υπουργοί (Μαγγίνες κ.α.) και άλλοι πολιτικοί που δεν θα βρουν διαθέσιμους σκλάβους για τα απέραντα αναψυκτήρια τους, ορυχεία, νταμάρια, ξενοδοχεία κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: